Λίγα λόγια για το σχολείο

Το Δημοτικό σχολείο είναι ο θεσμός που στέκεται δίπλα στο ξεκίνημα της ζωής του κάθε παιδιού.

Στον χώρο αυτό το παιδί θα έρθει σταδιακά αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της πραγματικής ζωής. Θα αντιμετωπίσει τον αόρατο "εχθρό" του κάθε ανθρώπου, τον χρόνο, μέσα στα όρια του οποίου θα πρέπει να ολοκληρώσει εργασίες που θα αξιολογηθούν. Θα έρθει επίσης αντιμέτωπο με την ανάγκη συνεργασίας στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων που θα τεθούν.

Σε όλες αυτές τις δοκιμασίες θα έχει τη συμπαράσταση, την υποστήριξη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν κάθε Σεπτέμβριο αυτήν την περίπλοκη αποστολή.

Κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσει και η οικογένεια του κάθε παιδιού, που οφείλει να παρακολουθεί το έργο του σχολείου από κοντά, να συνεργάζεται μαζί του και να παρίσταται στις τακτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις του.

Οφείλει, επίσης, να υπολογίσει πως η συνεισφορά και η βοήθεια που το σχολείο παρέχει δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά βασίζεται και διαπνέεται από ένα μοναδικό αίσθημα αποστολής που κάθε εκπαιδευτικός αποκτά συν τω χρόνω.

Με δεδομένες, επίσης, τις δυσκολίες υλοποίησης μιας τέτοιας αποστολής, λόγω των πενιχρών μέσων που υπάρχουν στη διάθεσή μας, η συνολική προσπάθεια διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης λαμβάνει μια διάσταση εθνική, πατριωτική και ανθρωπιστική.

Οι μαθητές μας έγραψαν

 Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που ήρθα για πρώτη φορά στο 17ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω! Μέσα σ΄ αυτό το κτίριο, έζησα τα ομορφότερα χρόνια της παιδικής μου ζωής. Έκανα τόσες γνωριμίες και φιλίες και έμαθα τόσα σπουδαία πράγματα! Έμαθα να ενδιαφέρομαι για τον εαυτό μου και τους άλλους, να ξεχωρίζω το καλό και να μη λέω ψέματα. Έμαθα να σέβομαι τους γονείς μου και να υπακούω τους μεγαλύτερους. Εύχομαι σε όλους τους δασκάλους, τις δασκάλες και τα παιδιά να συνεχίσουν και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δε θα ξεχάσω τα χρόνια μου στο Δημοτικό!

Ι. Σ. 22/12/2015